Bali, het kleine vulkanische eiland dat steeds meer toeristen trekt

Bali wordt niet voor niets beschouwd als "het eiland van de goden". Je hoeft er maar aan te komen om deze bijnaam te begrijpen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen dit vulkanische eiland in het hart van Indonesië. Films, video, reality TV, mensen, en zelfs de meest toevallige reiziger prijzen hun daar gemaakte video's en foto's aan.

Dromerige stranden

Wie fantaseert er niet over kleurrijke kustlandschappen, idyllische stranden, tropische cocktails, turquoise zeeën, voeten in de zee, een totale verandering van omgeving en een privé-eiland? Dit is wat Bali te bieden heeft aan bezoekers. Met een verscheidenheid aan exclusieve stranden geeft dit eiland iedereen de kans om zijn droom te verwezenlijken en een van de mooiste pagina's ter wereld te bezoeken. Een plek om te ontspannen in het water, om te genieten van een ruwe zee of een kalme en kristalheldere zee, met zand variërend van zwart tot zeer fijn wit en een strand snacks. Er is een strand voor elke behoefte en elke stijl van reizen in Bali.

Een eiland met een gevarieerd cultureel erfgoed

Bali is een eiland met een gevarieerd cultureel erfgoed. De plaatselijke bevolking is trots op haar cultuur en deelt die graag met bezoekers, zowel op regelmatige basis als tijdens evenementen. Verspreid over de 5.600 km² van het eiland liggen verschillende tempels, wat verklaart waarom het bekend staat als het "eiland van de goden". Aangezien de bevolking overwegend Hindoe is, worden hier veel beschermende goden vereerd. Daarom staan pelgrimstochten en religies in hoog aanzien en maken zij deel uit van hun dagelijks leven. Ze maken deel uit van de Balinese manier van leven. Reizen naar Bali is een andere factor die de bezoeker en zijn natuurlijke schoonheid aantrekt. Deze twee tempels zijn even indrukwekkend. Elk van hen heeft zijn eigen geschiedenis en kenmerken. Er zijn vele tempels op de top van kliffen, tempels bij meren, omgeven door groen om de dorst van de toeristen naar verkenning en buitengewone uitzichten te bevredigen.

Meer te doen dan te zien

Bali biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten, naast muziek, handwerk en het strand. Het nachtleven en de markten met streekproducten verlevendigen deze bruisende plaats, naast strandactiviteiten en culturele en historische ontdekkingen. Het eiland is ook levendig met evenementen en festivals. Het kunstfestival, de kecak-dans en de crematieplechtigheden zijn slechts enkele voorbeelden. Bali trekt elk jaar een toenemend aantal toeristen. Wie voor een reis naar Bali kiest, vindt er resorts van topklasse, privé-villa's met alle voorzieningen en gemoderniseerde bungalows in traditionele stijl.
Topbestemming: een camping in Argelès-sur-Mer
Japan ontdekken in 15 dagen: welke tour te doen?

Plan du site