Hoe organiseer je een reis buiten de gebaande paden in Peru?

Op reis gaan kan stressvol zijn. Als de grote dag is aangebroken, is het enige wat nog moet gebeuren de voorbereiding van het vertrek. Maar voordat je het vliegtuig nam, heb je je reis goed georganiseerd? En als de bestemming Peru was, meer bepaald een reis buiten de gebaande paden, wat moet men dan goed weten om klaar te zijn voor het vertrek?

Welke bestemmingen en welke voorbereidingen?

Er zijn vele bestemmingen voor een trektocht in Peru. Het Titicacameer bijvoorbeeld is als een soort Disneyland voor de bezoekers. Een wandeling maakt het mogelijk er omheen te gaan om de wilde landschappen en de historische plaatsen, zoals de site van Sillustani, te waarderen. Maar voordat u de sprong waagt, vergt het organiseren van zo'n reis een aantal overheersende voorbereidingen. Moet je een gids inhuren of niet? De reden is dat er gevaarlijke en riskante plaatsen zijn. Pak dan een kaart of een backpacker en doe wat onderzoek op het internet over de bestemming. Dekt je verzekering het als je daar bent? Zo niet, meldt u zich dan eerst aan bij een plaatselijke reisverzekeringsmaatschappij.

Wat te doen in Peru?

Peru is omgeven door vele prachtige bergen met buitengewone jungles. Zo is de Vallunaraju gletsjer, die tot 5686 meter boven de zeespiegel reikt, een goed plan om te beklimmen voor een backpacking trip in Peru. Deze berg, gelegen in de regio Ancash, biedt het hele team een uitdaging om de top te bereiken. Een extreem avontuur dat je doet trillen, je moet gewoon goed voorbereid zijn door de juiste uitrusting en touwen aan te trekken om je vooruit te helpen. Behalve de berg is er ook een heiligdom dat bekend staat om zijn historische architectuur. Machu Picchu, erkend door de UNESCO, strekt zich uit tot 2430 meter boven de zeespiegel en herbergt het erfgoed dat door de Inca's is achtergelaten. Bovendien kunt u tijdens een reis op maat naar Peru de schatten, de mensen en hun gewoonten en zelfs de plaatselijke keuken ontdekken. Buiten de gebaande paden reizen in Peru is een van de meest gedenkwaardige dingen die je kunt doen!

Waar vind je een slaapplaats?

Na een lange trekking- en trektocht in Peru is het normaal om je vooraf af te vragen waar je gaat kamperen. Inderdaad, als u zich voorbereidt om u te vestigen in Chachapoyas dat rond het Amazonewoud ligt, na ongeveer 6 uur rondtrekken vanaf de Gocta waterval (een waterval van 771 meter), zal het zeker zijn dat de vermoeidheid u zal overvallen. Waar moet ik dan slapen? Er zijn hostels, ecolodges en luxehotels. De keuze is gebaseerd op uw budget en Peru wacht ongeduldig op u. In feite bedragen de budgetten niet meer dan 60 euro voor accommodatie. En als het voor de vallei van de Majes is, wordt de accommodatie verzorgd door drie hotels met personeel dat Frans spreekt of op zijn minst verstaat, met een budget dat niet hoger is dan 60 euro.  
Topbestemming: een camping in Argelès-sur-Mer
Bali, het kleine vulkanische eiland dat steeds meer toeristen trekt

Plan du site