Colmar in Frankrijk: verkozen tot mooiste bestemming van Europa in 2020!

In het voorjaar of de zomer komt vaak het idee op om ergens heen te gaan, maar weet u zeker dat de stad Colmar bestaat, ondanks het feit dat het de beste toeristische bestemming is volgens de bevindingen van vorig jaar. Maar wat is het in Colmar dat buitenlanders aantrekt?

Reizen in Europa en bezoek aan Colmar

Als we Europa horen, zijn we gewend Parijs te bezoeken om de monumenten te leren kennen. Maar er zijn nog veel meer plaatsen die onbekend zijn. Colmar, hoofdstad van de Haut-Rhin maakt deel uit van deze wonderen, ondanks zijn geringe omvang in vergelijking met elke andere stad.

Redenen om Colmar te bezoeken

Colmar is een aanrader voor degenen die er al geweest zijn. Bovendien is er geen risico om te verdwalen, want het toeristenbureau van de stad biedt een zeer voordelig tarief voor toeristen. Bij een bezoek aan Colmar zult u van alles ontdekken, zoals de gastronomie van alle windstreken en vooral de historische plaatsen. Colmar is ook een plaats rijk aan cultuur.

Goede symbolische plaatsen om te bezoeken in Colmar

Allereerst wordt in Colmar een zeer betaalbare toeristenpas aangeboden door het toeristenbureau. Met deze aanbieding heeft men recht op rondleidingen, toegang tot verschillende plaatsen zoals musea en kleine boottochtjes. Onder de emblematische plaatsen van Colmar bevindt zich het Unterlinden museum met zijn hedendaagse architectuur uit de 13e eeuw. Ook de kerk van de Dominicanen uit de 16e eeuw. De schoonheid van de Elzasser stad is prachtig, te beginnen met de Rue des Têtes: de huizen van de Têtes gebouwd door Albert Schmidt en voorzien van een beroemde brouwerij, de werken van Hansi en de beroemde Bartholdi. Vervolgens de rue des marchands, een van de mooiste gebouwen van de Elzas en de lekkernijen van de gouden croissants zijn er te vinden. Vervolgens de Grand-Rue, waar het kostbare tribunal de Grande Instance uit 1771 staat, de place des Lavandières waar een bistro met dezelfde naam is gevestigd. Klein Venetië is de hoek van de heerlijkste flamotte taarten, de wijk van de tanniers. Colmar is een opmerkelijke artistieke plaats omdat het de geboorteplaats is van Bartholdi, de beeldhouwer van het Vrijheidsbeeld. Daarom is er een museum ter nagedachtenis aan hem. Als u Colmar blijft bezoeken, illustreert het Hansi-museum een andere kijk op de Elzas. En tenslotte zijn de gastronomische specialiteiten geconcentreerd in Jadis et Gourmande (de oorspronkelijke gerechten van de Elzas, en de fruitmarkt), de streek van de wijngaarden van Colmar ligt in de Rue Vauban, de kelders van Jund en Karcher met als specialiteiten de pinots gris, crémants..., de Duitse wijk ook wel de wijk van de miljonairs genoemd en de straat van de Amerikanen. Afgezien daarvan is Colmar een zeer rustige stad als u een nachtelijk bezoek plant. Anderzijds vinden de festiviteiten plaats in april: het Muziek- en Cultuurfestival in de kerk van de Catherinettes. Colmar passeren of bezoeken is sterk een idee voor het reisboek.
Ervaar de fietsvriendelijke levensstijl van Nederland met verhuur
Reis naar Athene: een echt openluchtmuseum!

Plan du site