Rotterdam: een cultureel rijke stad

De stad Rotterdam is een van de grootste steden van Nederland en is zelfs een van de grootste van Europa. De stad trekt meer dan 900.000 toeristen per jaar en er worden veel typische festivals georganiseerd. Volgens sommige tijdschriften is het de tweede grootste stad van Nederland en wordt het beschouwd als een stad die moderniteit en innovatie inspireert. Zijn bijzonderheid ligt vooral in zijn rijke en eigentijdse cultuur.

Het kleine Manhattan van Holland

De architectuur en het ontwerp van de stad Rotterdam maken het tot het stedelijke uitstalraam van Europa. De stad is inderdaad begiftigd met hedendaagse architectuur en design, zoals blijkt uit de hotspots voor clubbing of het museum Bojimans-Van Beuningen. De haven, die wordt beschouwd als de grootste handelshaven van Europa, biedt de gelegenheid om de maritieme activiteit van de moderne tijd te ontdekken. De cultuur in Rotterdam maakt de stad tot een droombestemming. Het kosmopolitische Rotterdam is een juweel van Nederland waar u een smeltkroes van architectuur en cultuur kunt ontdekken.

Typische plaatsen in Rotterdam

Het lijdt geen twijfel dat de cultuur in Rotterdam authentieker is dan in andere Nederlandse steden. Dat blijkt wel uit de 170 nationaliteiten die in de moderne stad wonen. In tegenstelling tot andere grote steden in de wereld, heeft de cultuurschok geen invloed op het leven van de samenleving. De stad staat namelijk ook bekend om zijn gastvrijheid tegenover bezoekers. Een must-see in Rotterdam is de Erasmusbrug, waar u de pracht van de moderne architectuur kunt bewonderen. Een typische plek die u niet mag missen zijn de molens van Kinderdjik, die een ander cultureel beeld van Nederland geven.

Een elegante en moderne stad

Innovatie is het sleutelwoord om het stadsbeeld van Rotterdam te beschrijven. De charme is verfijnd tussen de wolkenkrabbers waar cultuur en moderniteit perfect samengaan. De stad Rotterdam is niet alleen een toeristische stad, maar ook een feeststad. Het nachtleven van Rotterdam biedt nog een kans om te genieten van de vurige energie. Bars, entertainment, feesten en culturele evenementen in het Museumpark beschrijven de cultuur in Rotterdam. Ondanks de ramp en de ruïne die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, heeft Rotterdam zijn monument heropgebouwd tot een van de populairste bestemmingen in Europa en zelfs de wereld. Zijn uniciteit ligt in zijn moderne en spectaculaire architectuur. Deze charme maakt het tot een cultureel rijke stad.
Ervaar de fietsvriendelijke levensstijl van Nederland met verhuur
Colmar in Frankrijk: verkozen tot mooiste bestemming van Europa in 2020!

Plan du site