Reis naar Athene: een echt openluchtmuseum!

Gepubliceerd op : 20 april 20213 min leestijd

Kiezen voor een bezoek aan Athene is jezelf de tijd gunnen om naar een van de meest spectaculaire steden ter wereld te reizen. Het heeft inderdaad de bijzonderheid cultureel rijk te zijn. En deze rijkdom heeft de kans zich te vertalen in diverse en gevarieerde monumenten. Plaatsen die het geluk maken van alle toeristen; liefhebbers van geschiedenis of niet.

De Akropolis

Een bezoek aan Athene dompelt je onder in die oude tijdperken die soms fascineren, soms afschrikken. Door naar de Griekse stad te gaan, wordt men ondergedompeld in deze tijdperken met de afdrukken van de mythologie. En voor een totale onderdompeling is een bezoek aan de Akropolis een must. De site staat niet alleen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar is ook een waar overblijfsel uit de geschiedenis. Het is 156 meter hoog en bevat een groot deel van de Griekse oudheid. Van de monumenten die er te zien zijn, is het Parthenon een van de best bewaarde uit die periode. De tempel van Athena dompelt u onder in de majesteit en grootsheid die Griekenland in de 5e eeuw belichaamde. Merk op dat Apollo daar ook zijn tempel heeft. Nog steeds op de Akropolis: het Erechtheion en het Theater van Dionysus. Eenmaal op de top moeten de ogen van de monumenten ook even gericht worden op het fantastische panorama dat de site biedt.

Het Panathenaeum Stadion

Voor al wie Athene wenst te bezoeken, is het inderdaad om dichter bij de geschiedenis te komen; maar een geschiedenis die een mooie continuïteit erft. Inderdaad, het Panatheense Stadion is 2500 jaar oud. Dus, als we het gaan ontmoeten, kunnen we uitgedaagd worden door zijn toestand. Na enkele eeuwen voor Christus te zijn ontstaan, is het meer dan eens gerenoveerd. Eerst, in Romeinse handen, werd het stadion met marmer bedekt en in omvang uitgebreid. Toen, in 1986, werd het de getuige van de moderne spelen. Dan gaat het niet meer om gladiatorengevechten of festiviteiten ter ere van Athena. Deze werden vervangen door de eerste Olympische Spelen in de vorm zoals wij die nu kennen.

Pláka

Een verblijf in Athene, of het nu lang of kort is, zal altijd vol zijn. En om het compleet te maken, is een bezoek aan de wijk Pláka bijna onontkoombaar. Hoewel het geen monument is in de strikte zin van het woord, combineren de straten op knappe wijze authenticiteit en moderniteit. Naast souvenirwinkels en charmante huizen kunt u tijdens een wandeling door Pláka ook de rijkdom van de plaatselijke gastronomie proeven.

Ervaar de fietsvriendelijke levensstijl van Nederland met verhuur
Colmar in Frankrijk: verkozen tot mooiste bestemming van Europa in 2020!

Plan du site